Dakisolatie

Dakisolatie is rendabele energiebesparende maatregel. Heeft u geen dakisolatie of is uw dak slecht geïsoleerd? Dan is de kans groot dat er warmte verloren gaat via het dak. Het Algemeen Aartselaars Dakbedrijf is uw partner voor minder energiekosten in de winter en zalige koelte in de zomer. Met onze degelijke dakisolatie oplossingen helpen we uw portefeuille én het milieu.

Verschillende soorten isolatiemateriaal

Een dak isoleren kan met verschillende materialen. De keuze in materiaal hebben, net als de isolatiewaarde het type dak en de manier van isoleren (binnen, buiten of de zoldervloer), een grote invloed op de prijs van de isolatiewerken. Glaswol, PUR-schuim, isolatieplaten (PIR, PUR, XPS en EPS) en verschillende ecologische isolatiematerialen (schapenwol, houtwol, cellulose, hennepvezels en kurkisolatie) worden vaak gebruikt bij dakisolatie. Deze isolatiematerialen hebben elk hun eigen voordelen. 

Glaswol is redelijk goedkoop en het plaatsen is zeer eenvoudig. Daarnaast heeft glaswol goede geluidswerende eigenschappen. PUR-schuim vult alle hoeken en gaten, waardoor er een naadloze dakisolatie ontstaat. Bovendien is de droogtijd kort. Isolatieplaten zijn gemaakt uit PIR, PUR, XPS en EPS. Ze zijn beschikbaar in grote formaten, waardoor de isolatiewerken snel voltooid worden. Tot slot zijn er diverse ecologische isolatiematerialen mogelijk. Deze materialen zijn recyclebaar en bij de productie wordt er weinig energie verbruikt.

Wij maken gebruik van de nieuwste technieken, waaronder Recticel, Rockwool en Unidek.

Zolder isoleren

Warmte stijgt op en als u niet uitkijkt gaat er ruim 25% van de energie verloren via het dak. De zolder isoleren is een snelle energiebesparing. Er zijn twee mogelijkheden om uw zolder te isoleren: zoldervloerisolatie en dakisolatie langs de binnenzijde van het dak. Wanneer u de zoldervloer isoleert, verdwijnt er geen warmte uit de slaapkamers naar de hoger gelegen zolderruimte. Het isoleren van de binnenzijde van het dak is een relatief goedkope optie. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van glaswol, met gipsplaten of kunststofplaten als afwerking.

Plat dak isoleren

Heeft u geen zolderruimte? Het is ook mogelijk om een plat dak te isoleren. Een plat dak wordt geïsoleerd langs de binnenzijde. Het isolatiemateriaal wordt bevestigd onder de dakbedekking van de dakconstructie of tussen de balken onder het dakbeschot.

Dakisolatie prijzen

De prijzen van isolatiewerken zijn sterk afhankelijk van het type dak, het gekozen materiaal en de manier van isoleren. Bent u benieuwd naar de kosten voor uw situatie? Aarzel niet en neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Vraag gerust naar onze referenties. Bent u op zoek naar een vakman voor de renovatie van uw dak of andere dakwerken? Dan bent u bij Dakwerken A.A.D. Luc Van Assche aan het juiste adres.

Wij zijn actief in regio Antwerpen o.a. Aartselaar, Rumst, Boom, Niel, Wilrijk, Kontich, Edegem en Berchem.

Contacteer ons vandaag nog