De basis van elke kwalitatief hoogstaande dakbedekking: de dakconstructie

Uw dakbedekking heeft een hoogstaande basis nodig, de dakconstructie. Dit degelijke houten skelet verdeelt het gewicht over de draagmuren van uw woning en levert zo het draagvlak. Deze moet sterk genoeg zijn om eigen gewicht, sneeuw en wind te kunnen dragen zonder dat de constructie bezwijkt. Wilt u een volledig nieuw dak plaatsen of een dakrenovatie laten uitvoeren? Dan bent u bij Dakwerken A.A.D Luc Van Assche aan het juiste adres. Wij hebben jaren ervaring met de specifieke vereisten van een constructie voor een dakbedekking met leien, dakpannen of roofing.

Daarnaast hebben wij ook ervaring met verschillende soorten daken:

Zadeldak

Het zadeldak behoort nog steeds tot de populairste soorten daken vanwege zijn eenvoud. Een zadeldak bestaat uit twee tegen elkaar geplaatste dakvlakken die samen een omgekeerde V vormen.

Mansardedak

Het mansardedak of Franse kap is een dakvorm met gebroken, naar buiten geknikte vlakken. Dit historisch daktype is ontstaan in de Franse Barokarchitectuur en heeft zijn naam te danken aan de Franse Architect François Mansart.

Lessenaarsdak

Het lessenaarsdak bestaat slechts uit één dakvlak dat onder een hoek van tenminste 15 graden moet worden aangebracht. Dit maakt het een van de meest eenvoudige dakconstructies.

Zaag(tand)dak

Het zaag(tand)dak wordt vooral toegepast bij fabriekshallen. Een zaag(tand)dak of ook wel sheddak genaamd, bestaat uit meerdere zadeldekken achter elkaar geplaatst met twee verschillende dakhellingen. In het steilste dakvlak wordt meestal glas aangebracht.

Wolfsdak

Een Wolfsdak is een zadeldak met afgeschuinde vlakken aan de korte zijde van het dak. Deze afgeschuinde vlakken worden ook wel wolfseinden genoemd.

Gordingendak

Een gording is zijn horizontaal geplaatste balken geplaatst in de lengterichting en lopen van spant tot spant of van spant tot muur.

Tentdak

Het tentdak bestaat uit vier of meer driehoekige dakschilden schuin oplopende dakvlakken die in één punt samenkomen. De driehoekige dakschilden hoeven niet even groot te zijn.

Schilddak

Het schilddak bestaat uit twee driehoekige dakvlakken aan de korte kant en twee trapeziumvorige dakvlakken aan de lange kant van het gebouw. Een schilddak is dus een aangepast zadeldak.

Noordboomdaken

Noordboomdaken zijn dakvormen waarbij er wordt gebruik gemaakt van noordbomen.

Voor welk soort dak u ook kiest, u kunt terecht bij Dakwerken A.A.D. Luc Van Assche. Wij zorgen voor een waterdicht dak die er ook
nog eens goed uitziet! Neem nu contact op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Vraag gerust naar onze referenties. Bent u op zoek naar een vakman voor de renovatie van uw dak of andere dakwerken? Dan bent u bij Dakwerken A.A.D. Luc Van Assche aan het juiste adres.

Wij zijn actief in regio Antwerpen o.a. Aartselaar, Rumst, Boom, Niel, Wilrijk, Kontich, Edegem en Berchem.

Contacteer ons vandaag nog